Chi kung

Mi az a Chi kung?

A Qigong több, mint 3000 éves öngyógyító módszer. Együtt keletkezett az akupunktúrával, és a kínai herbal gyógyítással. Két fajtája van, a belső és a külső stílus. A Qi (Chi) energiét jelent, a Qigong (Chi kung) pedig az energia művelését, fejlesztését jelenti. A Tai Chi - hoz hasonlóan Mind-Body rendszerben működik, a gyakorlásban egyszerre használjuk az elmét, alkalmazzuk a helyes légzést, valamint megfelelő mozdulatokat végzünk testünkkel. A mozdulatok nyújtó és erősítő jellegűek. Elősegítik a testben vér és a nyirokrendszer áramlását, valamint az immunrendszert. Minden nyugati edzésformától különbözik.

Legtöbb ember abban látja a hasznát, hogy megelőzi a krónikus betegségeket, azonban a Qigong széles körben segített már, beleértve a rákot, a belső szervi gyengeségeket, a rossz keringést, idegfájdalmakat, hát- és ízületi fájdalmakat.

Meditáció és Qigong: 

A rendszeres gyakorlás segít levezetni a feszültséget, a haragot, depressziót, harmóniát hoz az életedbe. Megerősíti, és kiegyensúlyozza az energiát az elmében. Hatékon személyiségfejlesztő rendszer. A Tao-hoz való kapcsolódás által kapcsolatba kerülsz elméddel és érzelmeiddel, majd felső szinten megérted a szellem energiáit, amit az "ürességen" belül lehet megtapasztalni.

A Qigong egészségesebbé teszi a testet, tisztábbá a lelket, érzelmi kiegyensúlyozottságot biztosít.