Immunerősítő, salaktalanító chikung

Hogyan keletkeznek szervezetünkben a méreganyagok?

A nem megfelelő táplálkozási szokásainkkal, túlzásba vitt edzéssel vagy megerőltető fizikai munkával, a stresszel, a különböző negatív érzelmekkel (félelem, harag, aggódás stb.) számtalan méreganyag, sósav termelődik szervezetünkben. Ezeknek a savaknak a semlegesítésére testünk bizonyos sókat képez ásványi anyagok, nyomelemek felhasználásával és ezek alkotják a salakanyagokat testünkben és az ízületekben. Mivel az ízületek, végtagok, nyak- váll környékén a hőmérséklet valamivel alacsonyabb a többi testrészhez képest, így először ide csapódnak ki a salakanyagok. Az ízületekben kisebb-nagyobb fájdalmakat, néha görcsöket idéznek elő, sőt komoly betegségeknek alapjául is szolgálnak, mint pl. a szívinfarktus, agyvérzés stb.

 

Hogyan hat és mire jó ez a gyakorlat?

A gyakorlat a test energiaszintjét növelve, saját öngyógyító mechanizmusát hozza mozgásba. Egy tisztító folyamatot indít el a szervezetben, ami által a test képes regenerálódni.   

A belső energia csak tudatos mozgásokkal indítható el. Minden ízületet és belső szervet tisztít, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre és az idegrendszerre.

A gyakorlatsor mindenki számára könnyen elsajátítható és biztonsággal alkalmazható, gerinc problémák esetén kifejezetten ajánlott.

Harmonikusan erősíti, miközben lazítja és nyújtja az izomzatot. Javítja a tartást, oldja a stresszt, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, jó közérzetet biztosít.