nyak váll hát kezelés

NYAK- VÁLL- HÁT FIZIKOTERÁPIÁS KEZELÉS

 

Komplex fizikoterápiás kezelés. A javulás és a fájdalom csökkenése az esetek 98%-ában azonnal tapasztalható, a mozgástartomány javul.

 

                                                                                                        

Amennyiben a hagyományos kezelések nem elég hatékonyak, megoldást jelenthet ez az innovatív módszer.

Rendszeres alkalmazásával a hát- nyak- váll- lapocka- derék fájdalmak kezelhetők, ugyanúgy, mint a porckorongsérv kiújulása, ízületi fájdalmak, „beállt nyak” szindróma, szédülés, fejfájás vagy migrén kialakulása, kiújulása.

 

Mozgásszervi fájdalmainkat kezdetekben legtöbbször a stressz és a túlfeszített tempó okozza, ami kisebb-nagyobb „csomókat” képez az izmokban,  merevséget, fájdalmat és mozgáskorlátozottságot eredményezve, de kialakulhatnak problémák a rossz testtartás vagy sérülés miatt is, ami miatt - görcsbe rándulnak az izmok, melyek igen fájdalmasak tudnak lenni.

Az  ízületeket „elhúzzák” a helyükről, mellyel lavinát indítanak el az egyre rosszabb testtartás és az erősödő fájdalom felé. A fájdalom következtében ugyanis védekező tartás alakul ki, amely tovább rontja a helyzetet. A kevésbé használt izmok elsatnyulnak, leépülnek, az aktívak tovább erősödnek, és ez a csont-izomrendszer és az ízületek további károsodását okozza. A kezeletlenül hagyott területek további reakciókat is magukkal vonzhatnak, elősegítve a komolyabb problémák kialakulását.

 

A folyamat vissza fordítására és a további mozgásszervi problémák megelőzésére nyújt kiváló lehetőséget ez a kezelés. A merev izomzat kilazításával, a fájdalmas izomcsomók megszűntetésével, az ízületek mozgásterjedelmének növelésével az egészséges mozgás állapota vissza szerezhető és fenntartható.

 

Hogyan működik?

Tens elven, speciális kezelőfejjel végezzük a kezelést, mely az akupunktúra hatását ötvözi a fizikoterápiával. Megszünteti a feszült izomcsomókat, eltávolítja az izmokban lerakódott salakanyagokat, valamint harmonizálja az agy és a test bonyolult, kibernetikus - azaz szabályozott és visszacsatolást tartalmazó rendszerben működő kapcsolatát. Minél előbb kezdjük el a kezelést, annál könnyebben vissza szerezhető a fájdalommentes állapot.

 

Hatékonyan működik a következő esetekben:

-          nyaki vagy deréktáji fájdalmakra rossz testtartás miatt

-          hát, nyak, váll területén kialakult stressz okozta csomók oldására

-          lapocka körüli és a váll fájdalmaira

-          végtagok korlátozott mozgásterjedelme esetén

-          gerincferdülésnél

-          ízületi fájdalmaknál, sérülések, ficamok esetén

-          végtag zsibbadásokra

-          krónikus izom eredetű fájdalmakra

-          derékfájás, hátfájás, csípőtáji fájdalom

-          szédülés, fejfájás, migrén esetén

-          beállt nyak szindrómára, vagy hirtelen izomhúzódásnál

-          nyaki lordózis, "banya púp" csökkentésére, megelőzésére

 

A kezelés rövid ideje fennálló és krónikus fájdalmak esetén is alkalmazható.

A kezelés fájdalommentes, mellékhatástól mentes, mely után a testünk megkönnyebbülést érez.

Nem alkalmazható pacemakert viselőknél, helyi bőrgyulladás esetében, terhesség 4. hónapjától, epilepsziában, vagy pszicho-motoros betegségek esetén.